Hypnobirthing Breda

Willen jij en je partner zonder angst en vol vertrouwen naar het einde van je zwangerschap en de bevalling toe leven? Dan is de hypnobirthing cursus in Breda wellicht iets voor jullie. Deze training geef ik eventueel ook in de Engelse taal.

Hypnobirthing is bedoeld om je te helpen omgaan met de eventuele onrust en spanning die je ervaart rond de geboorte. Je leert in een aantal weken verschillende technieken om de angst en pijn tijdens de bevalling te verminderen.

We werken daarbij aan het aanleren van rustige ademhalingstechnieken, diepe ontspanning, visualisatie en positieve affirmaties. Zo weet je straks hoe je je lichaam vóór en tijdens de bevalling en de geboorte van je baby zoveel mogelijk kunt ontspannen. Het vrouwenlichaam is gemaakt om te bevallen en met de hypnobirthing cursus leer je te vertrouwen op je instinct om de natuur en je lichaam haar werk te laten doen.

Van gespannen naar ontspannen bevallen met hypnobirthing

Hypnobirthing heeft als doel de effecten van angst tegen te gaan en te helpen de hormonen oxytocine en endorfine af te scheiden, waardoor je tijdens de bevalling gemakkelijker kalm en ontspannen kan blijven.

Als je bang bent, verkrampt je lichaam. Door die spanning in je lijf, nemen de stresshormonen adrenaline en cortisol toe. Door deze hormonen sta je op scherp en neem je de pijn heftiger waar, en dit kan de bevalling negatief beïnvloeden.

Vrouwen die tijdens de bevalling hypnobirthing-technieken hebben gebruikt, omschrijven deze techniek als het gevoel dat je ervaart als je aan het dagdromen bent. Je raakt in een kalme, diep ontspannen toestand. Daarmee creëer je de perfecte omstandigheden die je lijf, je mind en de connectie met je baby ondersteunen.

Hypnobirthing zwangerschapscursus, wat houdt het in?

In de training bereiden jij en je partner je in een aantal weken voor op de bevalling en het ouderschap. Een bevalling is iets prachtigs en kan relaxed en liefdevol zijn. Hypnobirthing zorgt dat jij en je partner je kalm, zelfverzekerd en in controle voelen.
Samen met een groepje andere aanstaande ouders krijg je uitleg over het geboorteproces en hoe je dit proces positief beïnvloedt.

Je ontdekt hoe jullie zelf de regie in handen houden of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt.

Je partner leert hoe hij/zij je zo goed mogelijk kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Je leert ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken die helpen je kalm en gefocust te blijven. Hierdoor verloopt het geboorteproces vlotter en kijken jij en je partner met een positief gevoel terug op de bevalling.

Je zorgt voor een liefdevolle, rustige start voor jullie baby. Dit zorgt er vaak voor dat jullie kindje zelf ook ontspannen ter wereld komt en beter slaapt en eet.

Praktische info over hypnobirthing in Breda

Je volgt de cursus samen met je partner. Je kunt tussen de 16 en 32 weken zwangerschap beginnen. De training vindt plaats in een kleine groep medecursisten op een mooie, ruime en fijne locatie in het Ginneken van Breda.

Wanneer

  • 4x 2 uur op zaterdagmiddag bij Yoga Ginneken in Breda
  • Privé sessies online

Prijzen

  • € 299,- per koppel (groepscursus in de studio in Breda of online via Zoom)
  • € 499,- per koppel (privé cursus online via Zoom)

Vergoeding door zorgverzekering:

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten van de Hypnobirthing cursus (dit zit vaak in het aanvullende pakket). De vergoeding kan oplopen tot wel 200 euro per cursus. Check dit bij je zorgverzekering.

Nieuwe groep hypnobirthing in Breda start een nieuwe groep vanaf zaterdag 3 augustus as om 10:00 u. (nog 2 plaatsen vrij) Tevens start er een nieuwe groep vanaf zaterdag 7 september as om 10:00 u. (nog enkele plaatsen vrij)  En vanaf zaterdagochtend 12 oktober as om 10:00 u.

Jullie krijgen 4 x 2 uur les (wekelijks) op zaterdagochtend in Breda. Ik geef de officiële Hypnobirthing training en deze is ontspannen en afwisselend; een mix van theorie, oefening, ontspanning, audio & video.

Over Gwen

“Hoewel termen als hypnobirthing en zelfhypnose je misschien wat zweverig in de oren klinken, is deze zwangerschapscursus verre van dat. Hypnobirthing in Breda of de hypnobirthing online cursus is niets meer dan een heel diepe ontspanning en dat is heerlijk om te kunnen. Een bevalling is zo iets moois en bijzonders. Het is zonde om je te laten leiden door negatieve verhalen uit je omgeving, de angst voor het onbekende of juist eerdere zware bevalling die je bang heeft gemaakt. Ik ben gecertificeerd Hypnobirthing Childbirth Educator en heb zelf tijdens m’n bevallingen ervaren hoe fijn het is om deze technieken te gebruiken. Dat gun ik alle aanstaande ouders.”

Liefs Gwen

teacher gwen hypnobirthing breda