eendaagse bevalcursus

Schreeuwen, persen, schelden en de handen van je man fijnknijpen. Volledig uitgeteld bijkomen, en oh ja, genieten van je nieuwe baby! Dat is het beeld van bevallen dat veel mensen hebben. Maar het kan anders: rustig, je lichaam volgend, ontspannen en in controle, zodat je jezelf tijdens en na de geboorte goed en helder voelt. Vertrouwen in je eigen lichaam, kennis over het proces en diepe ontspanning helpen daarbij.

Gevolg van een ontspannen moeder met vertrouwen in haar eigen kracht is dat de geboorte vaak soepeler verloopt. Wanneer jij bewust ervaart wat er in je lichaam gebeurt en weet hoe je door middel van houding, ademhaling en krachtige positieve visualisatie het proces positief kunt beïnvloeden, is medisch ingrijpen minder snel nodig.

Hoe je naar de geboorte kijkt, maakt een enorm verschil op hoe je je bevalling beleeft. Je gedachten zijn heel krachtig. Het is heel gaaf dat je daar invloed op hebt. Dat leer je ook tijdens de eendaagse bevalcursus.

We proberen tien ballen tegelijk in de lucht te houden en gunnen onszelf weinig momenten waarbij we even echt kunnen ontspannen en opladen. Daarom is het extra belangrijk dat je als aanstaande moeder deze oefeningen vanuit hypnobirthing en mindfulness doet om jezelf deze mate van diepe ontspanning eigen te maken. Het zal je helpen om vol vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan.

Wat levert de eendaagse bevalcursus je op?

Tijdens de eendaagse bevalcursus leer je:

alle ins en outs van het geboorteproces; de werking van je lichaam, je hormonen, de beweging van je baby en hoe kun je dit positief beïnvloeden

je krijgt inzicht in de invloed van gedachten op de processen in je lichaam

effectieve ademhalingstechnieken waardoor je fit blijft

krachtige meditatie oefeningen en rustgevende visualisatie oefeningen die jou heel veel vertrouwen geven tijdens je bevalling

simpele maar krachtige ontspanningstechnieken

wat belangrijk is voor jou en je baby direct na de geboorte

Praktische info eendaagse bevalcursus

Locatie

Deze fijne, leerzame en leuke eendaagse bevalcursus wordt gegeven 1 keer per maand op zaterdag in de studio van Yoga Ginneken in Breda. Gratis parkeren in de straat of in de buurt!

Wanneer

Nieuwe data 1-daagse bevalcursus stressvrij bevallen voor 2024 in de ruime, fijne studio van Yoga Ginneken in Breda:

Zaterdag 6 juli 2024 van 13:00-17:00 u (VOL )

Zaterdag 10 augustus 2024 van 13:00-17:00 u (nog 2 plaatsen vrij)

Zaterdag 14 september 2024 van 13:00-17:00 u

Prijs?

149 euro per stel incl gezonde snacks en hand out met alle oefeningen.

99 euro als je zonder je partner mee wilt doen.

Je kunt een factuur krijgen voor je zorgverzekeraar en de workshop vergoed krijgen.

Moeder worden, vrouw blijven

Ik ben Gwen en ik help aanstaande moeders & vrouwen (en hun partners) om vertrouwen te hebben in het eigen lichaam, de geboorte en de baby in de buik. Kennis over het geboorteproces en diepe ontspanning helpen daarbij.

Als hypnobirthing trainer en stresscoach én moeder van twee prachtige dochters weet ik wat er komt kijken bij een zwangerschap en bevalling.

Gevolg van een ontspannen moeder met vertrouwen in haar eigen kracht is dat de geboorte vaak soepeler verloopt. Wanneer jij bewust ervaart wat er in je lichaam gebeurt en weet hoe je door middel van houding, ademhaling en krachtige positieve visualisatie het proces positief kunt beïnvloeden, is medisch ingrijpen minder snel nodig.

Ik begeleid je / jullie daar graag bij!

Liefs Gwen