Mijn zoektocht naar innerlijke schoonheid: een persoonlijk verhaal !

Vanaf mijn 10e jaar ben ik bewust bezig met hoe ik er uit zie. Als jong meisje ontwikkel je je zelfbeeld op basis van vergelijking met andere mensen of de beelden die je ziet in de media. Ik groeide op, net als ieder ander meisje, en van de ene op de andere dag leek ik me bewust te zijn geworden van mijn fysieke persoon.

In de pubertijd ontdekte ik dat ik mezelf vergeleek met leeftijdgenoten op school of tijdens het sporten. Op die leeftijd was er altijd wel iets wat m’n vriendinnen wel hadden en ik niet. Deze verschillen kunnen zelfs de reden zijn dat we elkaars vriendinnen werden. Ik denk dat je altijd op zoek gaat naar iets wat je niet hebt en te veranderen wat je wel hebt, om zo je leven aangenamer te maken.

Lang & dun

Ik had lang bruin haar en was groter dan alle andere meisjes in mijn klas. Ik had heel veel vriendinnen met blond haar. Ze waren allemaal klein en knap. Door mijn lengte en uiterlijk zag ik er ouder uit dan ik was, waardoor ik anders werd behandeld, of ik dat nu wilde of niet. Ik had vaak het beeld van mezelf dat ik helemaal uit de toon viel. Ik liet soms mijn schouders hangen en ging wat gebogen lopen om maar wat kleiner te lijken, zodat ik bij mijn vriendinnen zou passen.

Mijn moeder was ook klein. Toen ik 12 jaar was, waren we even groot en kon ik de meeste van haar kleren aan. Ik neem aan dat het ook voordelen had, ouder willen lijken, maar het ging ook gepaard met een gevoel van verantwoordelijkheid. Het leek alsof volwassenen vanwege mijn lengte meer van mij verwachten. Daardoor ging ik ook meer van mezelf verwachten.

Op veertienjarige leeftijd was ik ruim een meter zeventig en een en al been. Ik zat in een ‘moeilijke leeftijdsfase’ en had weinig vertrouwen in mijn fysieke verschijning. Gelukkig had ik altijd heel veel vriendinnen om me heen en was lol maken de grootste prioriteit.

Quote Soul food

 

Model

Mijn lichaam ontwikkelde zich uiteindelijk tot een vrouwenlichaam waar ik blij mee was. Toen ik 16 jaar was heb ik via een collega, ik werkte als bijbaantje in een kledingzaak, een tijdje modellenwerk gedaan in Brussel. Het was vreemd werk, van het begin af aan. Ik kreeg een bepaald bedrag per uur en mijn haar en make up werden gedaan. Toen ik steeds meer complimenten kreeg van opdrachtgevers, begon ik het zelfs leuk te vinden en kon ik me meer ontspannen.

Mijn lengte had me ook iets gebracht en me onderscheiden van andere meisjes. Vroeger vond ik mezelf slungelig, maar dat was ik gelukkig ontgroeid. Ik ontdekte dat ik gracieus en lenig kon zijn. Door het beoefenen van yoga ging ik meer van mijn lijf houden, omdat het sterk, soepel, gezond en flexibel was. Je lichaam verdient dankbaarheid en geen zelfhaat. Iedereen heeft zijn eigen, unieke uiterlijke kenmerken waar je je goed over kunt voelen.

Moeder

Nu ik zelf moeder ben van twee prachtige dochters, geef ik mijn twee meiden elke dag mee dat ze mooi zijn en van zichzelf mogen houden. Je bent verantwoordelijk voor jezelf en je kunt niemand anders de schuld geven als je je niet goed voelt over jezelf. Door goed voor jezelf te zorgen, ga je je ook beter voelen over jezelf.  Innerlijke schoonheid straalt van binnenuit.

Quote audrey hepburn

 

 

Wil jij ook de kracht van yoga ervaren om je beter te voelen over jezelf? Of deelnemen aan een van de workshops voor meer bewustzijn? Kijk eens op mijn website: www.yogavoormama.nl   

Heel leuk om jou te ontmoeten!!

Liefs,

Gwen