Wil jij vanaf dag 1 een blije en tevreden baby ? Lees dan deze blog…

Baby’s worden zonder gebruiksaanwijzing geboren.  Zodra jouw baby huilt kom je vanuit een soort oerdrang gelijk in actie. Je wilt weten waarom je baby huilt en probeert zo snel mogelijk het huilen te stoppen door je baby te voeden. Het kan zijn dat je kindje helemaal geen honger meer heeft en dat je dan onnodig je baby nog onrustiger maakt. Hoe kom je er nu achter wat je baby dan wel nodig heeft?

Stress

Het huilen van je baby levert vaak stress en onzekerheid op. Wellicht is het herkenbaar voor jou dat je samen met je partner strijd hebt over waarom jullie kindje nu huilt. Hij zegt dat ze moe is en jij denkt toch echt dat ze nog een boertje moet laten. Dit kan leiden tot discussie. Terwijl het juist zo fijn is om samen een team te vormen, sta je lijnrecht tegenover elkaar. Daarnaast ben je vaak allebei moe van de gebroken nachten en het vinden van een nieuw ritme met jullie kleine schat. Hoe geweldig zou het zijn als jullie je baby konden verstaan, zodat je meteen weet waar je kindje behoefte aan heeft ?

De geheime taal van baby’s

Priscilla Dunstan is een Australische moeder van 3 kinderen en heeft het talent van jongs af aan dat ze heel goed verschillende geluiden kan onthouden en identificeren. Na jarenlang onderzoek heeft ze de taal van baby’s leren kennen. Het is helemaal niet moeilijk en ik denk dat alle jonge (aanstaande) ouders dit moeten weten! Baby’s produceren namelijk 5 geluiden zodra ze geboren worden en deze 5 geluiden zijn gebaseerd op reflexen. Ieder geluid betekent specifiek dat je baby honger heeft, een boertje moet laten, darmkrampjes heeft, moe is, of ongemak ervaart door een vieze luier of te warm gekleed.

                                                                                         Babytaal van Dunstan

Oprah

In de Oprah Winfrey show is Priscilla Dunstan uitgenodigd om 8 uitgeputte moeders te helpen met hun huilende baby. Zij zijn ten einde raad en Oprah organiseert een experiment om te kijken of de babytaal van Dunstan universeel is. Je ziet dat Priscilla Dunstan een voor een iedere moeder bewust maakt van de verschillende huiltjes van haar baby, zodat ze leren wat hun kindje op dat moment nodig heeft. Heel mooi om te zien dat het echt werkt en dat alle baby’s veranderen van een huilend, ontevreden kind naar een rustige en blije baby! Echt een aanrader voor alle (aanstaande) ouders om dit te leren!

                                                                  Priscilla Dunstan bij de Oprah Winfrey show

Link naar videofragment bij Oprah Winfrey : https://www.youtube.com/watch?v=VmCwBVvhASw

Gratis workshop bij CompaNanny in Breda

Bij de babytaal van Dunstan kijk en luister je vooral naar je baby. Stel je voor dat je je baby net gevoed hebt en hij of zij begint daarna te huilen. Wat wil je kindje dan? Nog meer eten of een boertje laten ? Als je de verschillende huiltjes kent, dan weet je onmiddellijk wat jouw baby nodig heeft en dat is natuurlijk heel prettig. Je voelt je niet machteloos of onzeker omdat je echt weet wat te doen.

Wil jij ook de babytaal van Dunstan leren kennen? En ben je zwanger of zijn jullie ouders van een baby? Schrijf je dan in voor de gratis workshop Babytaal van Dunstan op dinsdagavond 8 december 2015 om 19:00 uur bij CompaNanny Kinderopvang & BSO, Viandenlaan 10 in Breda. Schrijf je in per mail: viandenlaan@compananny.nl

Klik op onderstaande link voor nog meer info over de GRATIS workshop Dunstan Babytaal:

http://www.compananny.nl/workshop-dunstan-babytaal-viandenlaan

Ik wens je heel veel geluk met je mooie gezin en wie weet tot ziens bij de workshop!

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama