Top 5 van onzekerheden en angsten tijdens je zwangerschap

foto blog angsten zwangerschap

Onzekerheid, angst en blijdschap kunnen hand in hand samen gaan tijdens je zwangerschap. Het ene moment ben je dolblij en schreeuw je van de daken dat je zwanger bent. En 10 minuten later kun je je heel kwetsbaar voelen en je afvragen of je de verantwoordelijkheid voor een baby wel aan kunt. Dat je je soms wat onzeker voelt tijdens je zwangerschap is dus heel normaal. Bijna alle zwangere vrouwen ervaren deze gevoelens.

Kotsen

Vooral tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap kun je je onzeker voelen of het allemaal wel goed gaat in je buik. Je voelt je baby nog niet bewegen en de kans op een miskraam is gedurende je eerste trimester nu eenmaal groter. Omdat ik zelf al een keer een miskraam heb gehad, vond ik de eerste 3 maanden bij een volgende zwangerschap zenuwslopend. Door de spanning of het allemaal wel goed ging kotste ik elke dag de boel onder. Ik was destijds dan ook heel erg blij als de echo er goed uit zag en de eerste 12 weken voorbij waren.

Baby in de maak

Is mijn baby wel gezond? Groeit mijn baby goed? Dit zijn vragen die je jezelf geregeld kunt stellen tijdens je zwangerschap. Gelukkig zijn er echo’s! En… verloskundigen en echoscopisten die jou gerust kunnen stellen. Mijn belangrijkste tip is om je over te geven aan je zwangerschap. Laat de natuur zijn gang gaan en probeer vooral niet te veel te piekeren. Vertrouw op jezelf en op je baby. Tijdens de zwanger & yoga lessen (in Breda en Waalwijk) besteed ik ook aandacht aan vertrouwen en ontspannen tijdens je zwangerschap.

Spirituele ervaring ?

Bij een eerste zwangerschap is de bevalling een hele nieuwe ervaring voor jou. Maar een tweede of derde bevalling is ook heel spannend. Hoe zal het gaan en kun je het wel? Is bevallen echt zo verschrikkelijk of is het een spirituele ervaring die je nooit meer zult vergeten. Iedere vrouw bevalt anders, dus hoe jij je bevalling zult ervaren is nog een groot vraagteken. Ik kan je wel vertellen dat er niets is waar ik meer trots op ben dan dat ik deze klus heb geklaard. Ook al bevallen er over de hele wereld dagelijks vele vrouwen, ik heb het ook gedaan. En hoe! Na je bevalling ervaar je vaak een enorme boost van zelfvertrouwen. Je hebt je eigen kindje maar mooi op de wereld gezet. Kijk vooral uit naar dat moment en gebruik je ademhaling om rustig te blijven tijdens de weeën.

Verantwoordelijkheid

Meestal ben je met z’n tweeën als er een baby bij komt in jullie leven. Je hebt je leven goed op orde en jullie kiezen samen voor een kind. Dat is een grote beslissing die impact heeft voor de rest van je leven. Kun je samen de verantwoordelijkheid aan voor een kind? En ben je wel een goede moeder? Moeder worden is een nieuwe fase in je leven en omdat alles zo nieuw is lijkt er een wereld voor je open te gaan. Heerlijk en soms beangstigend tegelijk. Het voelt heel dubbel. Gelukkig heb je genoeg tijd om samen te groeien in het ouderschap. Vergeet vooral niet om soms om hulp te vragen!

Veranderingen

Als je zwanger bent weet je nog niet echt wat het inhoud om een baby te hebben en te verzorgen. Zodra jullie kleine er is, dan is het concreet en voel je de liefde voor je baby. Samen ga je op zoek naar een nieuwe balans in je leven en dat kost tijd. Gun jezelf en je partner ook de tijd om te wennen aan alle veranderingen. Bijna iedereen maakt hetzelfde mee na de komst van een kindje. Om nog meer te genieten, rust en balans te vinden bied ik mama & baby wellness lessen aan voor jonge moeders en hun baby. Het lijkt me leuk om jou binnenkort ook te zien met je kindje! Ter info: vanaf dinsdagochtend 21 juni start er een nieuwe groep in Waalwijk en vanaf woensdagochtend 22 juni start er een nieuwe groep in Breda.

Geniet jij van je zwangerschap? Waar loop je tegenaan nu je zwanger bent? En maak je je wel eens zorgen? Mail me gerust voor tips en advies naar info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama