NIEUW! Yoga mama van de maand september: Danique van Straaten-Faas (30)

yoga-mama-danique-van-straaten-faas-september-2016

Danique (30) is onze Yoga mama van de maand september! Danique is mama van 2 zoontjes en 1 dochter: Floris (4,5), Hugo (3,5) en Charlotte (6 maanden). Ze is getrouwd, woont in Dorst en ze heeft heel bewust gekozen om thuis te zijn bij de kinderen. Huisvrouw vind ze een tuttig woord, dus ze noemt zichzelf het liefst een ‘thuisblijf moeder’. Danique is een zelfverzekerde, knappe vrouw en moeder. Daarnaast is ze energiek en heeft veel doorzettingsvermogen. Haar hobby is fotografie en ze is sinds kort actief als instablogger onder de naam: life of mama nique.

Wat voor type moeder ben je ?

“Ik ben een beetje een gekke moeder. Omdat ik 3 jonge kindjes heb, moet ik ook streng zijn om de rust te bewaren in huis. Er is veel dynamiek in huis omdat onze jongens heel verschillend zijn. Floris speelt nooit, hij observeert vooral. Hij heeft daardoor meer uitdaging nodig, terwijl Hugo de hele middag met 1 autootje kan spelen.”

Wat wil je Floris, Hugo en Charlotte mee geven in de opvoeding?

“Ik wil onze kinderen eerlijkheid mee geven. Dat ze voor zichzelf op mogen komen. En vooral laten zien hoe je liefde kunt geven aan anderen. Ik zeg elke dag ‘ik hou van  jou’ tegen de kinderen.  Respect tonen voor elkaar vind ik belangrijk. En elkaars verschillen accepteren. Ik vind het ook goed om hen mee te geven dat ze mogen doen wat ze leuk vinden. Ik heb jarenlang gewerkt als bloemist en ben daarmee gepest op school. Daarom vind ik het zo belangrijk om niet te snel te oordelen over andermans keuzes.”

Hoe zou je Floris, Hugo en Charlotte omschrijven?

Floris: Pienter, eigenwijs, duidelijk de oudste, een knuffelkont en heel lief voor z’n zusje.

Hugo: Lief, ondeugend, echt een boef en een mama’s kindje!

Charlotte: Ze gaat mee in de flow van het gezin, ze is lief en een vrolijke baby. En haar broers zijn dol op haar!

Zijn jouw prioriteiten verandert nu je moeder bent?

Onze kinderen komen met stip op nummer 1! Als de kinderen het leuk hebben, dan heb ik het ook goed. Laatst was ik ziek en omdat de basisschool van de oudste geen continurooster heeft, wandel ik tussen de wc bezoeken door naar school om hem op te halen. Ik vind het moeilijk om hulp te vragen, want ik weet dat ik het kan. Mijn ouders zijn na een aantal dagen ziek zijn wel een keer komen helpen, zodat ik het even rustig aan kon doen.”

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“Toen ik zwanger was van mijn derde kindje, wilde ik even een moment van tijd voor mezelf. Ik ben toen de zwanger & yoga lessen gaan doen bij Yoga voor Mama. Deze yogalessen hebben me rust en kracht gegeven. Ik dacht altijd dat yoga heel zweverig is, maar dat is absoluut niet zo en ik heb er zo veel aan gehad. En ik voelde me altijd erg goed en relaxed na de les.

De mama & baby wellness lessen waren heerlijk! Even 1 op 1 alle aandacht voor Charlotte. Ik heb echt genoten van de massage oefeningen en het knuffelen met het lieve, lekkere lijfje van mijn baby. Het was genieten!

Na mijn bevalling heb ik besloten dat ik yogalessen wil blijven volgen en nu doe ik mee met de Anti stress yoga lessen voor moeders. Ook weer een moment voor mezelf! Deze yogalessen geven mij veel energie, ontspanning en balans. Echt heel fijn!!”

Wil jij ook een keer Yoga mama van de maand zijn? Stuur me even een mail naar: info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama