NIEUW! Yoga mama van de maand januari 2017: Silvia Schets (40) mama van Julia (6)

Silvia Schets
 Silvia (40) is getrouwd en woont in Etten-Leur met haar gezin. Silvia is moeder van een dochter van 6 jaar en heeft een eigen schoonheidssalon. Voor dat ze haar eigen bedrijf in beauty & wellness is gestart, was zij jarenlang werkzaam bij een schoonheidssalon in Breda. Bij deze gerenommeerde salon heeft ze het vak geleerd. Ze onderscheid zich ten opzichte van collega’s door veel persoonlijke en deskundige aandacht te geven aan de klant. En eventueel praktische adviezen te geven om de huid te verbeteren. Ze voedt de klant als het ware opnieuw op binnen hun huidverzorging. Ze neemt hierbij ook echt de tijd voor een behandeling. Silvia is een zorgzame, hartelijke en mooie vrouw. Wil je een afspraak maken voor een professionele schoonheidsbehandeling, kijk dan eens op haar website: www.salonlissage.nl

Wat voor type moeder ben je?

“Ik ben bezorgd, soms te lief maar ik kan ook snel boos zijn.

Ik weet hoe belangrijk het is om consequent te zijn als moeder, maar ik vind dat heel moeilijk. Goed mijn grenzen aan geven vind ik ook lastig.

Als ik boos ben op mijn kind, vind ik dit vaak zielig voor haar. Het Calimero effect:  “zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk”. Ik probeer dit niet te laten merken. Maar diep van binnen breek ik. Het baby huilen ging bij mij ook altijd door merg en been. Ik sluit vaak een compromis met mijn kind en ik ben steeds creatiever geworden in oplossingen bedenken die me een beter gevoel geven. Dit lukt overigens niet altijd. Een andere keer zeg ik dan ‘ahhh kom maar’ en gebeurt het dus dat mijn man en ik op dat moment helemaal niet op een lijn liggen.”

Wat wil je je dochter Julia (6) mee geven in de opvoeding?

“Omdat ons dochtertje geen broertje of zusje heeft vind ik het belangrijk dat ze wel kan delen met anderen. Dat ze andere kinderen ook iets gunt. En dat ze hierbij zichzelf mag zijn. Het leren omgaan met de ander vind ik belangrijk. Het leren omgaan met gevoelens en ideeën van de ander. En dat ze tevreden is met wat ze heeft. Ik ben zelf uiteindelijk het meest gelukkig als ik in het moment kan zijn, dat wil ik Julia ook graag mee geven. Dat het goed is zoals het is. Ook al vind ik dit zelf niet altijd even gemakkelijk. Omdat ik nogal perfectionistisch ben ingesteld is het bij mij ook niet snel goed. Maar toch wil ik dat ik haar graag mee geven, dat het belangrijk is om tevreden te zijn met wat je hebt.”

Hoe zou je je dochtertje omschrijven?

“Ons dochtertje is een gevoelig meisje. Ze is een echt meisje-meisje dat houd van prinsessenjurken. Het liefst gaat ze helemaal op en top gekleed naar school, maar altijd verkleed naar school gaat natuurlijk niet. Op school is ze heel lief en rustig. Thuis komt ze meer tot zichzelf en bijt ze flink van zich af. Door zelf het goede voorbeeld te geven en op een open manier te communiceren met haar, hoop ik dat ze ons blijft vertellen wat haar bezig houd.”

In hoeverre is jouw leven veranderd nu je moeder bent?

“Toen ik moeder werd wist ik niet wat me overkwam. Al heel snel leek het wel alsof ze altijd bij ons is geweest.  Dat vond ik heel bizar. Ik vertelde tegen iedereen dat het leek alsof ik uit een soort coma ontwaakt was. Ik had een leven voor dat ik moeder werd en een leven nu.

Het heeft 3 jaar geduurd voor dat ik zwanger werd en voor die tijd heb ik bewust genoten van uitgaan, dansen en m’n vrijheid. Ik mis dat wel eens. De verantwoordelijkheid hebben voor een kind word nog wel eens onderschat. Heel graag wil ik al mijn rollen (moeder, vrouw, ondernemer en ik zijn) op een goede manier doen, maar soms heb ik het gevoel dat ik te veel mijn best doe. En dat kost me veel energie.”

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“Ik heb 3 verschillende workshops gedaan bij Gwen van Yoga voor Mama. Na de eerste workshop Ontspanning & empowerment voor moeders voelde ik me dagen daarna nog heel ontspannen en happy. Deze workshop heeft me zo goed gedaan! De winter workshop BE HAPPY BE HEALTHY was ook heel leuk om te doen. Naast alle feelgood yoga oefeningen en oefeningen voor meer bewustzijn, heeft het maken van een persoonlijk visionboard mij nieuwe inzichten gegeven. “

Yoga voor Mama bij Gwen vind ik een aanrader voor alle moeders en vrouwen.

​Wil jij ook een keer Yoga mama van de maand zijn? Stuur even een mailtje naar info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama