NIEUW! Kinderopvang in Breda met een vooruitstrevende visie….lees meer…

Gefeliciteerd! Binnenkort worden jullie ouders! Er gaat een wereld voor je open, want er zijn zoveel keuzes die je mag en moet maken…..Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is de beste kinderwagen? Wat zijn de fijnste luiers voor je baby ? Ga je borst-of flesvoeding geven? Wil je een zwangerschapscursus doen voor dat je gaat bevallen? En natuurlijk… waar breng je je kindje naartoe zodra je allebei weer gaat werken?

Wat ik veel zie en hoor in mijn praktijk is dat veel jonge ouders op zoek zijn naar een geschikte opvang voor hun kindje. Breng je je kindje naar je schoonouders, naar een gastouder of maken jullie toch liever de keuze voor een professionele kinderopvangorganisatie?

Kinderopvang heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, mits de kinderopvang van goede kwaliteit is. De interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen is daarvoor verreweg de belangrijkste factor. Bron: www.poraad.nl

 Kindontwikkeling

Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met CompaNanny in Breda. Zij openen deze week (donderdag 28 januari as) een nieuwe vestiging aan de Viandenlaan in Breda. Meer info: www.compananny.nl

CompaNanny biedt geen kinderopvang aan, maar kindontwikkeling! Met hun doordachte concept zijn zij vooruitstrevend en geven zij jonge kinderen een veilige en ideale plek om op te groeien. Zonder te pushen besteden de Nannies veel aandacht aan de ontwikkeling van de kinderen. Zij bieden kinderen een veilige omgeving aan zodat ze zichzelf kunnen zijn.  Kinderen spelen met passief speelgoed, dat is speelgoed zonder batterijen. Zonder lichtjes, toeters en bellen om zo de creativiteit van jonge kinderen te bevorderen.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan communicatie en contact maken met elkaar. Bijvoorbeeld als een kind huilt, dan probeert men te achterhalen waarom het kind huilt door vragen te stellen, emoties te benoemen en te erkennen.

Wat een rust !

Hetgeen mij het meest is opgevallen, is dat het kleurgebruik bij de vestiging CompaNanny in Breda heel rustig is (wit en grijs) en dat ze alleen maar gebruik maken van natuurlijke materialen. Deze kinderopvangorganisatie straalt een enorme rust uit en ik vond dat heel prettig om te ervaren. Prikkels worden zoveel mogelijk gereduceerd door geen knutselwerkjes kriskras aan de muur op te hangen, maar alles op een centrale sfeervolle plaats in de ruimte.

CompaNanny is een doordacht concept; veilig en transparant. De Nannies hebben zicht op elkaar doordat het verschonen op de groep gebeurd, evenals de bereiding van de flessenvoeding en warme lunchmaaltijd. Collega’s kunnen elkaar op deze manier optimaal ondersteunen. Vanaf 12 weken zijn de kindjes welkom bij CompaNanny. Voor de allerkleinsten zijn er grondboxen en hangwiegjes, zodat zij veilig hun nieuwe omgeving kunnen verkennen. In de tuin is ook rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Zo is er een aparte babytuin en in de groene peuter- & BSO tuin zijn uitdagende speeltoestellen van natuurlijke materialen, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en avonturen beleven.

Lekker & gezond

Elke dag wordt er een warme, biologische lunch aangeboden aan alle kinderen. Maar ook voor de ouders staat er in de ochtend een Coffee to go en/of Fruit to go klaar!  CompaNanny heeft een vooruitstrevende missie om kinderen van goede voeding te voorzien. Mijn dochters Noa en Sofie bracht ik vroeger ook naar een kinderopvangorganisatie en ik vond het altijd heel prettig dat ze overdag al warm hadden gegeten. Je hoeft dan in de avond niet meer te koken en terwijl je samen een boterham eet heb je in de avonduren meer quality time en rust met je kind(jes). CompaNanny maakt gebruik van de maaltijden van Moeke’s maaltijd. Meer info:www.moekesmaaltijd.nl

Opening CompaNanny Breda

Wil je een keer kennismaken met CompaNanny in Breda? Naast kinderopvang bieden zij ook BSO aan voor kids van 4 t/m 12 jaar. Donderdag 28 januari as is de opening van CompaNanny Breda. Anneke Koopman, het gezicht van de vestiging in Breda, maakt graag kennis met jou/jullie!

                                                   Anneke Koopman, Vestigingsmanager CompaNanny Breda

Tot ziens en wie weet tot donderdag as! Wil je een andere keer langskomen? Bel dan 076-3033550 voor een rondleiding.

Daarnaast ben ik ben benieuwd naar jouw mening! Waar breng jij je baby naar toe als je straks weer gaat werken? En wat vind jij van de kwaliteit van de kinderopvang voor jouw kindje(s) ?

Ik hoor het graag van je. Laat je reactie achter op FB of op deze blog.

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama