Nieuw! Interview met Yoga mama van de maand juni: Janneke van den Berg (36)

foto Janneke van den Berg Yoga mama juni 2016

Deze maand juni is Janneke van den Berg (36) onze Yoga mama van de maand! Janneke is moeder van dochter Jule (7) en zoon Benjamin (5). Ze is werkzaam op de Hogeschool Rotterdam als docent Pedagogiek en coördinator van het 1e studiejaar. Deze echte beauty met brains studeert daarnaast Begeleidingskunde (Masteropleiding in deeltijd) met als specialisatie supervisie, coaching en het begeleiden van veranderingen in organisaties.

Wat voor type moeder ben je ?

“Ik ben een betrokken moeder. Omdat ik heel druk ben met mijn werk en de opleiding die heel veel tijd vraagt, vind ik het belangrijk om in het moment te kunnen zijn met mijn kinderen. Heel bewust quality time te hebben met Jule en Benjamin. Tijdens het avondeten bijvoorbeeld vind ik het fijn om daar een rustmoment van te maken, niet dat het alleen een functioneel moment is met eten en weer door. Ik ben ook een lieve moeder (vind ze een truttig woord), maar liefde geven aan mijn kinderen houdt in dat ik hen ook echt zie en ik hou van ze om wie ze zijn. Om ze een veilig gevoel te geven vind ik het belangrijk hen ruimte te geven daarvoor.”

Wat wil je je zoon en dochter mee geven in de opvoeding?

“Ik vind het belangrijk mijn kinderen te volgen in hun ontwikkeling en persoonlijke groei. Eigenheid, zelfontplooiing, vertrouwen  en authenticiteit vind ik heel belangrijk om mee te geven aan onze kinderen. En dat ze gelukkig zijn met zichzelf. Ik heb mezelf beter leren kennen de afgelopen jaren en daardoor kan ik meer verbinding maken met mijn kids. Zelfkennis is een meerwaarde als je je kinderen een goede basis wil mee geven.”

Hoe zou je je zoon en dochter omschrijven?

Jule (7) is een dromer, een rustig meisje en tegelijkertijd een drama-queen. Ze houdt van lezen en is een echt binnen speel kind. Daarnaast is ze sociaal en een echte denker.

Benjamin (5) is energiek en fysiek! Ik moet hem echt ‘uit laten’, hij heeft veel beweging nodig. Hij is heel erg naar buiten gericht en houd van grapjes maken en stunts uithalen.

In hoeverre is jouw leven veranderd nu je moeder bent?

“Ik was 29 jaar toen ik moeder werd. Als ik terug kijk op deze periode, was ik toen toen heel jong. Tussen je 30e en 40e jaar ontwikkel je je zelf en ben ik echt gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind deze fase een interessante periode in je leven, omdat je veel levenservaring op doet en je dingen anders gaat bekijken.

Het bewust zijn van dat je je eigen gezin hebt, verantwoordelijk bent voor 2 jonge kindjes. Daardoor zet je jezelf niet meer op de eerste plaats. Ik vind moeder zijn echt een verrijking van mijn leven. Nu de jongste ook naar school is heb ik weer meer ruimte en  heb besloten om stappen te zetten in mijn carrière door bijvoorbeeld weer te gaan studeren. Dit is niet altijd gemakkelijk en ik moet soms hard werken om studie, werk en gezin te kunnen combineren.

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“Ik heb tijdens mijn zwangerschap van Benjamin de zwanger & yoga lessen gedaan bij Yoga voor Mama in Breda. Ik vond het heerlijk om even uit mijn hoofd te gaan en met mijn lijf bezig te zijn. De yogalessen waren een heel fijn moment om bewust tijd te hebben voor m’n 2e zwangerschap. Samen met een (zwangere) vriendin had ik echt een uur per week voor mezelf. Heel fijn!”

Wil jij ook een keer Yoga mama van de maand zijn? Stuur dan een mail naar info@mamaglow.nl

Tot ziens!

Liefs,

Gwen