De mijlpalen van jouw baby in het eerste jaar! Wat kun je verwachten?

Je eerste mijlpaal met je baby is het moment dat je je kindje voor de eerste keer ziet en in je armen vast houd. Wat een onbetaalbaar moment. En zo bijzonder. Al die tijd heb je daar naar uit gekeken. Om nooit meer te vergeten.

new born mama Gwen

Schaterlach

Het eerste lachje van je baby krijg je meestal rond 6 weken oud. Dat is ook een heel dankbaar moment. Ik kan me nog herinneren dat Noa als baby ontzettend kon schaterlachen, dat was zo grappig. En daarmee kon ze iedereen om haar vinger winden. Dat doet ze nog steeds trouwens!

Contact met je baby

Wat ik ook echt een mijlpaal vond is toen Noa mijn gezicht voor de eerste keer vastpakte. Zo lief zoals ze toen keek.

babymassage Breda

Omrollen van je baby

Iedere baby ontwikkeld zich op haar eigen manier. Als jouw kindje voor de eerste keer omrolt dan is dat een mijlpaal in zijn of haar ontwikkeling. Het is ook erg leuk om te zien! Je baby is al een tijdje aan het rollen en dan opeens rolt hij vanaf zijn rug naar zijn buikje of andersom. De helft van alle baby’s kan zich rond 6 maanden omrollen.

omrollen baby

Je baby kan zitten

Zodra jouw baby kan zitten, dan kan je kindje ook gezellig mee eten aan tafel. Het is dan al een echt mini mensje geworden. Tussen de 7e maand en het eerste jaar leert jouw baby zitten. Het is verstandig om je kindje niet te vroeg te laten zitten. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van je baby. Hij kan dan weinig bewegen. Als je kindje te veel zit, leert hij niet om te kruipen en gaat hij op zijn billen schuiven. En is het ook veel lastiger om te leren staan. Heb je je baby net een voeding gegeven? Dan is het prima om je baby te laten zitten (en boeren!)

wanneer kan je baby zitten

Je baby maakt voor de eerste keer vriendjes

Baby’s kunnen nog niet echt met elkaar spelen, maar ze kunnen wel leren van hun leeftijdgenootjes! Vanaf het 2e jaar gaan kinderen meer met elkaar samen spelen.

baby's spelen met elkaar

Baby’s eerste verjaardag

De eerste verjaardag van je baby is ook echt een mijlpaal. Van een jonge baby die nog niet veel kan is jullie kindje gegroeid naar een dreumes die wellicht al kan lopen en brabbelen.

Smashcake voor je baby is heel leuk. Jouw kindje kan lekker met z’n handjes in de taart en z’n gezichtje onder smeren. Je baby weet niet dat het zijn eerste verjaardag is, maar hij vind het wel heel gezellig en geniet ook zichtbaar van het uitpakken van cadeautjes.

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. Je bent bevallen, moeder geworden, jullie zijn nu een gezin. Er is veel veranderd in een jaar tijd. Ook fijn om tijdens de eerste verjaardag van je kind daar even bij stil te staan. Ik denk tijdens elke verjaardag van mijn dochters nog even terug aan de bevalling. En ik kijk naar de babyfoto’s. Toen Noa 1 jaar was geworden, was ik 2 maanden zwanger van haar zusje Sofie. Het volgende avontuur kon beginnen!

baby's 1e jaar

Hoe was jouw eerste jaar met je baby ? En heb jij nog een mijlpaal die ik in deze blog niet genoemd heb? Ik ben benieuwd! Laat je reactie achter op de site of op FB!

Voor mama’s en baby’s geef ik vanaf woensdagochtend 31 augustus een nieuwe cursus Mama & Baby wellness lessen. Vind je het fijn om iets leuks te doen met baby? En andere moeders en hun baby’s te ontmoeten? Meld je dan aan of voor meer info stuur me even een mail: info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama