De leukste kinderyoga oefeningen voor jou en je kind!

kinderyoga Breda

Onze moderne maatschappij is minder in contact met de natuur en met buiten zijn. Daarnaast zitten we veel, daardoor word je lichaam makkelijk stijf.  Veel zitten is voor kinderen ook heel normaal, voornamelijk met de telefoon in de hand of lekker gamen voor de televisie. Leuk, maar niet te lang zeg ik altijd tegen mijn dochters.

Kinderyoga stimuleert kinderen om te bewegen.  Ze leren houdingen die openheid aanmoedigen en communicatie stimuleren. Het is geweldig om te zien dat door de beoefening van yoga het lichaam, maar ook de geest, zich opent en zachter word.

Voor kinderen is yoga een hele mooie manier om stabiliteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen, waardoor ze beter kunnen omgaan met alle prikkels om hen heen. Yoga stelt ze in staat om op een speelse manier te bewegen en daarnaast word ook het creatieve denken gestimuleerd.

Rebecca Walgers

Heb je wel eens gedacht aan kinderyoga lessen voor jouw zoon of  dochter? Rebecca Walgers biedt kinderyoga lessen aan in Breda. Rebecca (35) is zelf moeder van dochter Noa (6) en geeft sinds twee jaar kinderyoga lessen en ouder kind yoga workshops.

Rebecca Walgers

“Na een periode van tegenslag ben ik zelf begonnen met yoga. Ik was op zoek naar verbinding. Verbinding met mezelf. En zo ben ik gestart met de kinderyoga opleiding. Deze keuze heeft mijn  leven zoveel mooier gemaakt. Door yoga en het lesgeven sta ik veel positiever in het leven. Ik ben enorm blij met mijn dochter Noa. Zij is mijn grote inspiratie en spiegel. Vandaar ook de naam: Noa kinderyoga.”

Daarnaast gaat Rebecca vanaf september 2017 de mama & baby wellness  groepen begeleiden bij Yoga voor Mama. Rebecca is een lieve, mooie, sensitieve vrouw en ze vind het heel leuk om andere mama’s de babymassage technieken te leren. Doe je ook mee met je baby? Vanaf woensdagochtend 6 september as start er een nieuwe groep voor mama’s en hun baby vanaf 6 weken oud. De baby wellness ochtenden zijn van 09:30-11:30 uur in Breda. Voor meer info: mail naar info@mamaglow.nl Goed om te weten is dat er tijdens de baby wellness ochtenden een keer een draagdoekconsulente aanwezig is die jou verschillende draagtechnieken laat zien voor jou en je baby. Osteopaat Annemarie Lems die veel ervaring heeft met baby’s en aan wie je al je vragen kunt stellen. En voeding-en lifestyle coach Lisette Bulle geeft een presentatie over gezond leven na je bevalling. Echt een aanrader om mee te doen met je baby vanaf 6 weken oud!

babymassage breda

De leukste kinderyoga oefeningen

Rebecca heeft de leukste en fijnste yoga oefeningen op een rijtje gezet voor jou en je kind:

De helikopter: Een fijne oefening om in de ochtend te doen met je kind! (als je een ochtendmens bent en tijd over hebt 😉 Plaats je benen op heupbreedte en zwaai met je armen van links naar rechts om je lichaam heen. Even lekker alles los schudden; je voeten, benen, armen…alles! Je krijgt energie van deze oefening en je bent meteen klaar voor de dag!

De boot: Zet je voetzolen tegen elkaar. Pak elkaars handen vast en breng je voetzolen omhoog. Een mooie manier om contact te maken met elkaar!

ouder kind yoga

Spiegelen: je zit tegenover elkaar. En je raakt elkaars handen net niet aan. Je kunt de energie voelen van je kind. Spreek van te voren af wie er spiegelt. Leuke oefening voor verbinding en fun.

moeder en dochter

Massage: Voor het slapen gaan kun je je kind masseren. Een moment van rust en een moment met elkaar. Je kunt er een verhaal bij vertellen. Zoals het weerbericht. Wat voor weer was jij vandaag? Je kunt het antwoord van je kind op de rug tekenen.

De hond: Voor jezelf en voor je kind is dit een hele ontspannende oefening. Als je deze oefening elke dag doet, zullen je armen, benen en rug sterker worden. Plaats je handen en knieën op de mat. Je handen stevig in de mat. Je knieën breng je op heupbreedte. Breng dan je zitvlak omhoog, richting het plafond! Voor kids is 3 a 4 ademhalingen voldoende.

yoga met je kind

Heel veel plezier met de kinderyoga oefeningen !

Liefs,

Gwen