Wat is geboortefotografie en wat zijn de voordelen?

Een geboortefotograaf bij een van de mooiste momenten uit je leven: je bevalling!

Bij huwelijken, communie en baby’s is het heel normaal om foto’s te maken. Steeds meer aanstaande ouders laten ook de geboorte vastleggen. Hoe is het om een geboortefotograaf bij je bevalling te hebben? Om deze vraag te beantwoorden heb ik Janneke Schoonderwoert, professioneel geboortefotografe,  geïnterviewd voor mijn blog! Janneke is een enthousiaste, spontane en lieve vrouw waar bij je je meteen op je gemak voelt. Meer info: www.schoonderwoertfotografie.nl

Janneke heeft van haar hobby haar werk gemaakt en heeft zich gespecialiseerd in geboortefotografie. “Ik vind het fantastisch om speciale en dierbare momenten vast te leggen met als resultaat mooie en pure foto’s. Het is heel bijzonder om de tijd vanaf de weeën tot het eerste uur na de bevalling te fotograferen. Dit is onder andere de eerste ontmoeting met jullie kindje, de geboortecontroles tot aan eventueel bezoek van opa en oma, broertjes en zusjes.” 

Voordelen van een geboortefotograaf bij je bevalling:

-Voor de aanstaande papa is het fijn om de bevalling volledig mee te beleven. Een geboortefotograaf neemt stress weg; je partner hoeft zelf geen foto’s te maken en heeft alle tijd om jou te steunen tijdens je bevalling. Daarnaast is het ook heel fijn om foto’s te hebben waar je partner zelf ook op staat. Ik heb zelf ook niet van alle bijzondere momenten foto’s kunnen maken, achteraf vond ik dat erg jammer. Het is echt een cadeau om goede foto’s te hebben van je bevalling.

-Mooie professionele foto’s van een van de meest bijzondere momenten uit je leven! Janneke focust zich vooral op de emoties van de aanstaande mama tijdens de bevalling. Na je bevalling weet je vaak niet meer hoe het nu precies ging, daarom is het zo gaaf om alle mooie momenten terug te kunnen zien op foto’s.

-Tijdens de bevalling merk je bijna niet dat Janneke aanwezig is. Ze vindt het belangrijk om op de achtergrond aanwezig te zijn, zodat het een moment blijft tussen jullie.

Klik

Janneke verteld ook tijdens het interview dat ze zich kan voorstellen dat aanstaande ouders het in eerste instantie een beetje vreemd kunnen vinden om een geboortefotograaf rond te hebben lopen in de verloskamer. Daarom vind ze het ook belangrijk om eerst kennis te maken en te kijken of er een klik is. “Een bevalling is een intiem moment en ik vind het van belang dat beide ouders zich op hun gemak voelen bij mij, aldus Janneke.”

Uitgerekende datum

Zodra je bijna uitgerekend bent, staat Janneke al klaar om naar je toe te komen. “Het geeft me heel veel energie als iemand gaat bevallen en ik word gebeld voor de shoot. Ik leg momenten voor jullie vast die je zelf over het hoofd ziet. Ik let op compositie, details en fotografeer de juiste momenten tijdens de bevalling.  Ik neem afstand als daar behoefte aan is en ik maak integere beelden waar we vooraf afspraken over hebben gemaakt.”

Wil je meer informatie over geboortefotografie? Kijk dan eens op de website van Janneke, geboortefotografe: www.schoonderwoertfotografie.nl of bel voor een gratis kennismakingsgesprek: 0640562468.

Liefs,

Gwen

Mama GLOW