Interview met Yoga mama van de maand augustus 2017: Daniëlle Lips-Nogarede (33)

 

Danielle Lips NogaredeDaniëlle (33) is mama van Stan (2,5) en Julian (5 maanden), getrouwd met Erwin en zij wonen in Breda. Daarnaast werkt ze 28 uur per week als Productmanager bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in afbreekbare plastics ofwel Bioplastics. Tijdens haar eerste zwangerschap was Daniëlle model voor Mama Wear (zie foto onder aan het artikel), dat was toen Gwens label voor mama & baby. Daniëlle is een heel spontane, lieve, mooie en stralende vrouw die volop geniet van het leven!

Wat voor type moeder ben je?

“Ik ben een zorgzame, lieve en betrokken moeder. Ik wil mijn kinderen graag aan de ene kant behoeden voor van alles, maar ik vind het ook belangrijk dat ze zelf ontdekken en de ruimte krijgen hiervoor. Ik vind het ook heerlijk om te knuffelen. Waar ik bij Stan echt de knuffels moet stelen tegenwoordig, knuffel ik Julian suf! Daarnaast vind ik het leuk om lekker gek te doen.  Ik moet alles jongensmoeder nog wel even wennen aan de bloedneuzen, blauwe ogen en tanden door de lip!”

Wat wil je Stan en Julian mee geven in de opvoeding?

“Ik wil ze in eerste instantie een hoop liefde meegeven. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze vertrouwen op zichzelf en hun eigen kracht. Je kan veel bereiken als je maar wilt! Je bent goed zoals je bent en ben ook tevreden met wie je bent en wat je hebt. Daarnaast heb ook respect voor anderen, dan hebben anderen dat ook voor jou is mijn ervaring. En dat ze vooral dingen gaan doen die ze leuk vinden! Last but not least: maak van elke dag een feestje! Mijn jongere broer is sinds een klein jaar ernstig ziek en daardoor ben ik me nog meer bewust van dat het leven niet vanzelfsprekend is.”

Hoe zou je Stan en Julian omschrijven?

Stan (2,5): “Heel innemend, lief, vrolijk en ook wat onbehouwen. Stan is echt een boefje! Hij is een gezellige druktemaker en een echte peuter-puber op het moment, die zijn grenzen aan het ontdekken is. In nieuwe situaties kan hij soms wat verlegen zijn en onwennig. Stan vind het heerlijk om lekker gek te doen, een echt buitenkind en dol op zijn broertje.”

Julian (5 maanden): “Julian is een lief en tevreden kindje. Hij doet het super goed! We krijgen veel gulle glimlachen van hem en hij ‘kletst’ al volop.  hij lacht veel en is rustiger dan Stan.”

Is jouw leven veranderd nu je moeder bent?

“Jazeker! Voordat ik moeder werd was ik vooral met mezelf bezig en nu ligt mijn prioriteit bij mijn kinderen, mijn gezin. Ik denk weleens, waar was ik nou zo druk mee toen ik nog geen kinderen had! Het is een leerproces vind ik, het moederschap. Niet alleen wat betreft de opvoeding, maar zeker ook voor jezelf. Wij als moeders, willen graag alle ballen hoog houden. We zijn niet alleen moeder, maar ook partner en vriendin. We moeten bezig zijn met onze carrière, sporten etc. Dan kan je jezelf weleens tegen komen.

Ik ben zelf perfectionistisch van aard, ik wil graag alles onder controle houden en wil graag excelleren in wat ik doe. Met een peuter en een baby, gaat dit gewoonweg niet. Ik leer nu om los te laten, dat een beetje minder ook goed is. Dat je daar zelf ook gewoon leuker van wordt, niet alleen voor je omgeving, maar vooral ook voor jezelf!”

Danielle Lips Nogarede voor Mama Wear

 Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“Ik heb bij allebei mijn zwangerschappen mee gedaan met zwanger & yoga bij Yoga voor Mama.Omdat mijn eerste bevalling nogal zwaar was en ik tijdens mijn 2e zwangerschap, door omstandigheden, maar minder met mijn zwangerschap bezig was dan ik eigenlijk zou willen, heb ik bewust een moment in de week opgezocht waarin ik bezig was met mijn baby. De yogalessen hielpen mij daarmee en gaven mij meer bewustzijn, ontspanning en vertrouwen. Met name de ademhalingsoefeningen hebben mij goed geholpen tijdens de bevalling. Daarnaast heb ik met Stan ook mee gedaan met mama & baby wellness. Ik vond het heel fijn om in een groep met andere moeders mijn ervaringen als jonge moeder te kunnen delen. De babymassage technieken hebben Stan en later ook Julian geholpen om te ontspannen.

Vanaf woensdagochtend 6 september as start er een nieuwe groep mama & baby wellness in Breda. Er is nog plaats! Deze leuke en ontspannen cursus bestaat uit 4 ochtenden van 2 uur. Naast baby wellness oefeningen zijn er tevens 3 deskundigen aanwezig die jou kennis laten maken met de draagdoek en verschillende draagtechnieken, een osteopaat met veel ervaring met baby’s en een voedingscoach die een presentatie geeft over gezond leven na je bevalling. Meer informatie? Mail naar info@mamaglow.nl

babymassage breda

Liefs,

Gwen