Interview met Yoga mama van de maand april: Ellen Kuit, onderneemster en moeder van 4 dochters

Beeld Ellen Kuit family

Deze maand april is Ellen Kuit (37) onze Yoga Mama van de maand. Samen met haar man Fred heeft zij vier dochters: Fréderique (8), Sophie (6), Isabelle (4) en Louise (1,5). Zij wonen net over de grens in België. Recent heeft Ellen de afslankstudio Zlim overgenomen in Breda. Nadat zij al 9 jaar als vaste klant van Zlim veel baat heeft gehad bij hun voedings-en bewegingsprogramma, is ze nu de trotse eigenaresse van Zlim in Breda. Meer info: www.zlimbreda.nl  Ellen is een mooie, hartelijke en zorgzame vrouw die er van geniet om andere vrouwen te ondersteunen bij afvallen en uiterlijke verzorging.

Logo Zlim

“Na mijn zwangerschappen ben ik ongeveer 20 kg aangekomen, om weer fit en in shape te zijn ging ik na mijn bevallingen altijd terug naar Zlim. Om mijn rug en bekken weer  sterk te maken en om af te vallen heeft het 4-stappenplan van de Zlim-methode mij enorm geholpen. Daarnaast vond ik de sfeer altijd erg leuk. Iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam. Het stappenplan van Zlim bestaat uit 1.Een figuuranalyse waarin samen met een bewegingscoach je doelen worden vast gesteld 2. Sporten onder begeleiding met persoonlijke oefeningen op maat om cm’s en kilo’s te verliezen. 3. Begeleiding van erkende diëtistes om jouw optimale eetpatroon samen te stellen 4. En dan de heerlijke ontspanning van 15 min in een warme ozon cabine. Door de ozon worden je afvalstoffen beter afgevoerd, je doorbloeding verbeterd en je huid word strakker. Echt een cadeautje na het sporten!”

Wat voor type moeder ben je ?

“Ik ben een lieve moeder die het heel gezellig vind om met de meiden te knutselen,  te spelen en ik vertel ze wel meerdere keren per dag hoe blij ik met hen ben.”

Wat wil je je 4 dochters mee geven in de opvoeding?

“Ik wil vertrouwen mee geven aan mijn dochters. En dat het allermooiste wat ze kunnen worden is zichzelf! Vooral doen waar je gelukkig van word. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze ook voor elkaar zorgen. En dat ze sociaal zijn naar anderen.”

Hoe zou je je dochters omschrijven?

Frederique (8) is een rustig en wijs meisje met veel humor. Ze is erg zelfstandig en een heel gezellig kind.                  Sophie (6) is grappig, enthousiast, heeft een aanstekelijke lach en houd van voetballen. Ze heeft een grote fantasie, is creatief en kan helemaal opgaan in haar eigen wereld. Isabelle (4) is lief, ondernemend, one of the guys en is ook erg gevoelig voor sfeer. Met haar grote blauwe ogen is ze in staat om als bemiddelaar op te treden als er ruzie is tussen haar zussen. Louise (1,5) is een rouwdouwer en erg ondernemend. Ze is ontzettend grappig. Een heel pittig meisje die na 11 maanden al liep!”

In hoeverre is jouw leven veranderd nu je moeder bent?

“Ik ben vooral zelf veel rustiger geworden. Met 4 kinderen en een eigen bedrijf ga je nu eenmaal minder makkelijk weg. Vroeger gingen we vaak op reis en elke avond uit. Nu draait ons leven toch om de meiden. We gaan nog steeds wel elke week een avond samen uit  en kletsen dan even bij met elkaar, soms met vrienden er bij. Mijn wereldbeeld is wel veranderd, je bent zelf toch minder belangrijk geworden. Ik kan het leven beter relativeren.”

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“Voor dat ik bij Gwen yogalessen ging doen, had ik ergens anders al een keer yoga gedaan. Maar ik vond het geiten wollen sokken gehalte veel te hoog. De yoga lessen bij Yoga voor Mama zijn heel down to earth en ik vind de oefeningen verrukkelijk! Regelmatig rol ik thuis mijn matje uit op de grond , doe de tv uit en beoefen ik mijn eigen yoga practice. Daardoor kan ik beter loslaten en relativeren. Door de zwanger & yogalessen en de anti stress yoga voor moeders is yoga echt een lifestyle geworden voor mij. Zeker als ik druk ben in mijn hoofd, vind ik het heel fijn om yoga te doen. De laatste tijd integreer ik de yoga oefeningen ook in het leven van mijn dochters, zo leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn!”

Wil jij ook een keer Yoga Mama van de maand zijn? Stuur dan een mail naar info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen