Interview met Yoga Mama van de maand maart 2016: Olga Wolfs (38)

Deze maand februari is Olga Wolfs (38) onze Yoga Mama van de maand!

“Omdat we een samengesteld gezin vormen  hebben we een druk  en gezellig huishouden”

 Olga is moeder van dochtertje Bruni (9 maanden). Samen met haar man en zijn twee kinderen, zoon Floris (8) en dochter Fleur (5) vormen zij een samengesteld gezin. Naast haar drukke gezinsleven werkt Olga 4 dagen per week als accountmanager bij Unique uitzendorganisatie. Deze knappe, sympathieke en energieke vrouw bruist van de energie en staat positief in het leven.

Profiel-Olga-Wolfs-Yoga-mama-maart-2016
Olga Wolfs, mama van Bruni (9 maanden)

Wat voor type moeder ben je?

“Ik ben een zorgzame moeder. Gezond eten vind ik heel belangrijk en daarom kook ik graag gezonde maaltijden. Ik heb mijn dochtertje Bruni nog nooit eten ‘uit een potje’ gegeven. Daarnaast wil ik graag veel tijd doorbrengen met haar, genieten van alle momenten, samen spelen, in bad doen en rust creëren. De kinderen van mijn vriend zijn ook dol op hun kleine zusje en missen haar als ze bij hun moeder zijn. Ik wil alles heel goed doen, ik ben best kritisch op mezelf. Ik vind het bijvoorbeeld te laat om Bruni pas om 18:00 uur van de opvang op te halen. Dus ben ik soms aan het haasten om op tijd te zijn. Omdat we een samengesteld gezin zijn, is het vaak druk met de kinderen. Het is best complex om een samengesteld gezin te vormen, omdat Bruni van ons samen is en mijn vriend twee kinderen heeft uit een vorige relatie. Toen wij elkaar leerden kennen, had ik zelf nog geen kinderen. Dus de impact was groot. Nu ik zelf moeder ben, ben ik meer bewust van mijn rol als (stief)moeder. Met 3 kinderen en een hond hebben we een druk en gezellig huishouden. “

Wat wil je Bruni (en Floris en Fleur) mee geven in de opvoeding?

“Ik wil Bruni, Floris en Fleur leren dat het goed is om te delen met anderen. Dat ze leren zelf ook liefde te geven aan anderen. En dat ze behulpzaam zijn als iemand hulp kan gebruiken. Ook moeten ze leren om voor zichzelf op te komen. En natuurlijk geef ik zelf ook veel liefde aan de kids.”

Hoe zou je je dochter omschrijven?

“Bruni is een vrolijk, lief en energiek meisje. Ze lacht altijd en ontwikkeld zich razendsnel; ze staat nu al! Het is een tevreden meisje en ze houd van lekker eten. “

In hoeverre is jouw leven veranderd nu je moeder bent?

“Mijn leven is heel erg veranderd sinds de geboorte van Bruni. Mijn focus ligt nu helemaal bij ons gezin en ik ben veel meer thuis. Maar ik heb hier vrede mee, ik ben in ieder geval rustiger geworden sinds ik moeder ben. Ik geniet veel meer van de kleine dingen dan voor mijn zwangerschap. We gaan graag lekker wandelen en uitgebreid lunchen in de middag.”

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd?

“De zwanger & yoga lessen vond ik erg fijn en gaf mij rust tijdens m’n zwangerschap. De oefeningen waren heel ontspannend om te doen. Gwen neemt je helemaal mee in de wereld van zwangerschap en bevallen. Daardoor was ik goed voorbereid  en helemaal niet bang voor de bevalling!

Ik vond de mama & baby wellness lessen echt superfijn en heel gezellig. Het was een intiem moment samen met Bruni, een ontspannen uitje tijdens mijn verlof.

Over de Anti stress yogalessen ben ik ook heel enthousiast. Omdat ik een drukke baan heb met weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, heb ik tijdens de yogalessen nieuwe inzichten gekregen over mezelf die ik zowel thuis als op mijn werk kan toepassen. Deze combinatie van yoga en mindfullness oefeningen hebben me heel veel rust en bewustwording gegeven. Daarnaast vond ik het ook fijn dat je niet iets hoeft te delen met de groep als je daar geen behoefte aan hebt.”

Wil jij ook een keer Yoga Mama van de maand zijn? Stuur dan een mailtje naar info@mamaglow.nl

Liefs,

Gwen