Einde jaar blog: Mijn beste momenten van 2016!

20161227-gwen-eindejaarsfoto-hr-2-van-12

Het einde van 2016 komt in zicht en geeft je de kans om terug te kijken en te reflecteren op het afgelopen jaar. En ook om vooruit te kijken naar een heel nieuw en fris jaar!

Er is veel gebeurd in de wereld en niet alles was even fraai of welkom. Maar hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. In deze blog neem ik je mee naar mijn positieve blik op 2016.

Lelijk jasje

Positieve events kunnen verhuld zijn in een lelijk jasje. Wat denk je bijvoorbeeld van de Amerikaanse verkiezingen? Met als resultaat Trump als president. Toen ik dat nieuws hoorde was ik verbaasd en teleurgesteld. Maar wellicht is deze ontwikkeling wel misschien wat nodig is op dit moment? Wellicht moeten we met zijn allen nog een dieptepunt bereiken voor dat we collectief toe zijn aan een ‘betere’ wereld met andere keuzes.

Wellicht heb jij persoonlijk ook dingen mee gemaakt die niet fijn waren, maar die je wel nieuwe inzichten hebben gegeven en je dichter bij jezelf hebben gebracht?

2016  was voor mij het jaar van de andere samenstelling. Maar ook verwachtingen loslaten van hoe iets moet zijn. Een liefdesrelatie bijvoorbeeld. Om de balans even op te maken:  3 mannen, 3 vrouwen, 2 huizen, 4 kinderen, 2 auto’s, alweer een paar jaar samen en 100 kilometer van elkaar vandaan.

Deze ‘nieuwe’ relatie 6.0  heeft me iets heel belangrijks duidelijk gemaakt en dat is dat samen zijn vooral iets is wat je in hart voelt en dat dat niet altijd fysieke nabijheid hoeft te zijn. Al is bij elkaar zijn natuurlijk wel heel fijn!

gezin-strand-2016

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes zijn cadeautjes. Lichtpuntjes zijn fijne gesprekken met mensen, leuke ontmoetingen, inspiratie of een feest waar je helemaal in je element was.

Mijn lichtpuntjes van dit jaar waren o.a. een verjaardag lunch met mijn moeder. Dat moment was zo gezellig en fijn. We zaten lekker buiten, het eten was heerlijk en we hadden een goed gesprek. De stem van mijn moeder brengt me altijd tot rust. Soms bel ik haar op en dan voel ik meteen een enorme rust van binnen. Mijn moeder is een prachtige, charmante vrouw en tevens mijn beste vriendin.

lunch-met-mama-2016

Nog een lichtpuntje van 2016 waren de ontspannen momenten met mijn dochters Noa (9) en Sofie (8) op het strand in Domburg. Het was vakantie, de zon scheen en we hadden alle tijd voor elkaar. Tijdens deze koude wintermaanden kijk ik graag terug naar de zonnige vakantiefoto’s van afgelopen zomer.

noa-en-sofie-strand-2016

En last but not least de gezellige wandeling in de Drunense duinen met m’n vriendinnen. Kletsen, lachen en lekker buiten zijn met de vrouwen die ik al zo lang ken en altijd het beste met me voor hebben. Dat moment heeft me ook heel veel energie gegeven.

drunense-duinen-2016

Inspiratie

Inspiratie, een prachtig woord met een grootse betekenis. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord. Het betekent ‘geest’. Woorden die je in een woordenboek zult terugvinden bij inspiratie zijn oa: bezieling, ingeving, inademing en levenwekkende kracht.

Voor mij is inspiratie erg belangrijk om in beweging te komen en te blijven. Daar hoort ook bij het stellen van nieuwe doelen en reflecteren op een achterliggende periode. Inspiratie geeft me richting en energie.

Dit jaar ben ik gestart met het geven van workshops voor vrouwen & moeders. Door middel van ontspannende yoga oefeningen, mindfullness en oefeningen voor meer bewustzijn & geluk vind ik het fantastisch om andere vrouwen en moeders te inspireren. Voor de Winter workshop BE HAPPY BE HEALTHY op zondag 15 januari van 10:00-14:00 uur heb ik nog een plaats vrij!

Zelf doe ik ook wel eens mee met verschillende workshops, om te ervaren en leren van andere docenten en trainers.

De meest inspirerende workshop van 2016 was voor mij de workshop van Landen in je lijf. www.landeninjelijf.nl Trainer Danny van der Linden heeft een mooie workshop neer gezet over energie. Zijn oefeningen voor meer bewustzijn en energie zijn gebaseerd op de theorie van de 4 dimensies: Mentale dimensie, emotionele dimensie, fysieke dimensie en spirituele dimensie. Tijdens deze workshop heb ik ervaren hoe emoties vast kunnen zitten in je lijf en hoe je deze kunt loslaten. In een veilige omgeving was deze workshop een heel fijne ervaring. Ik ging met veel energie weer naar huis!

In 2017 zal deze workshop van Landen in je lijf, in samenwerking met mij als docent en trainer, ook gegeven worden voor jou in Breda! Meer informatie volgt…!

Deze week was ik bij fotografe Patricia van Dun www.patriciafotografeert.nl om deze toffe en mooie foto’s te maken voor mijn eindejaar blog van 2016. Dat is gelukt! Het is altijd zo leuk en gezellig om een shoot met Patricia te doen. Ze heeft aandacht voor detail, is scherp en daarnaast hebben we ook altijd een goed gesprek.

Patricia heeft ook de fotografie gedaan voor mijn Relax Diary 2017. Heb jij deze al?

Je kunt deze Relax Diary 2017 kopen in de shop van Yoga voor Mama. Prijs: 5 euro. In deze agenda voor het nieuwe jaar ( en tevens notitieboek) staan yoga oefeningen in voor thuis, lifestyle tips en oefeningen voor meer bewustzijn en geluk. Ook leuk om cadeau te geven!

20161227-gwen-eindejaarsfoto-hr-9-van-12

Ik wens jou (en je mooie gezin) heel veel inspiratie en liefde in 2017!

Alle liefs,

Gwen

Yoga voor Mama