Interview met Yoga mama van de maand januari….tips van een ervaren moeder & carrierevrouw

Genia Yoga Mama januari

“Nu ik moeder ben heb ik geleerd om de dingen meer te accepteren zoals ze zijn en het niet te zwaar op te nemen als het even mis gaat…”

Deze maand januari is Genia Kroes-Haighton (37) onze Yoga Mama van de maand! Genia is moeder van een dochter Maxime (3) en zoon Vincent (1). Daarnaast werkt Genia 3,5 dag als salesmanager bij een Amerikaans chemiebedrijf in Breda. Tevens is deze mooie, sympathieke en pientere vrouw eigenaar en blogger van website www.geniuschoice.nl. Ze beschrijft de leukste hotspots in Breda eo.

Wat voor type moeder ben je ?

“Ik denk dat ik een relaxte, zorgzame en fantasierijke moeder ben. Niet over-bezorgd of super-gestructureerd en heel trots op onze 2 gezonde kinderen wat ik graag aan iedereen wil laten zien. Misschien ben ik soms wat streng met bepaalde regeltjes (de tv moet uit of nu geen ijs/snoep/chocola en op tijd naar bed). Maar ik wil m’n kinderen ook graag laten voelen dat ik trots op ze ben ze heel erg lief heb (dat zeg ik bewust ook regelmatig) en dat ik altijd voor ze klaarsta no-mather-what. Verder zie ik graag dat de kids ‘echt kind’ kunnen zijn (gek doen, vies worden, spelen met veel fantasie). Verder wil ik er ook graag voor zorgen dat ze in de buitenlucht kunnen spelen (speeltuin, bos enz), samen spelen met andere kinderen en creatief bezig zijn (tekenen, bouwen, knutselen, zingen, dansen). ”

Wat wil je Maxime en Vincent mee geven in de opvoeding ?

“Volg je hart en sta positief in het leven en wees tevreden met wie je bent en wat je hebt. Ik zal hen helpen om hun eigen talenten te laten ontwikkelen en om zich zelfverzekerd te voelen in het leven. Qua opvoeding wil ik ze ook leren respect te tonen naar anderen, behulpzaam te zijn en om gezond te leven (qua eten, sporten). Verder wil ik ze graag meegeven om van elke dag een feestje te maken en dat humor voor alles het beste medicijn is!

Daarnaast vind ik het leuk om ze nu spelenderwijs al veel dingen te vertellen en uit te leggen (bijvoorbeeld een grappig verhaal tijdens het spelen of vertellen wat we allemaal zien als we in de auto zitten).”

Hoe zou je je dochter en zoon omschrijven ?

“Maxime (3 jaar) = een rustig, lief en pienter dametje maar met sterke eigen wil en gevoel voor humor. Ze wil graag samen spelen met vriendinnetjes en buiten zijn en is creatief met tekenen of met ‘constructies’ maken (ik noem haar ook wel eens ‘ kleine McGyver’). Ze is ook heel zorgzaam voor haar broertje.

Vincent (1 jaar) = een rustig, lief mannetje die het allemaal wel best vindt, ook alle bemoeienis van zijn zus. Hij kan zich heel goed in z’n eentje vermaken en gaat altijd op onderzoek uit. Het is een echt knuffelbeertje. Ik hoop dat dat nog lang zo blijft….”

In hoeverre is jouw leven verandert nu je moeder bent? 

“Ik sta nu veel bewuster in het leven en ik leer de kleine dingen of momenten veel meer te waarderen. Door de ogen van een kind leer je de wereld ook weer anders te zien en zelf voel ik me soms ook weer even kind.

Om eerlijk te zijn zit ik nu in een fase waarbij alles zoveel drukker is en meer energie kost. Je bent eigenlijk continue aan zet. Het ‘even dit, even dat’  is er niet meer bij, er dient veel meer gepland te worden. Met 1 kind viel dit nog mee, maar ik moet zeggen dat nu met 2 kinderen dit soms zwaar is, vooral in combinatie met werk en andere verplichtingen. Je dient jezelf soms weg te cijferen en hebt minder rust voor jezelf waardoor je sneller prikkelbaar bent en het geduld gewoon op is. Ik was een tijd terug actief begonnen aan een eigen blog/website www.geniuschoice.nl, maar momenteel heb ik er weinig tijd voor. Hopelijk kan ik daar straks weer de tijd voor vinden. Gelukkig leer ik nu om iets voor mijzelf in te plannen zodat ik daarna weer een geduldige, energieke en vrolijke moeder, partner en vriendin kan zijn (zoals schilderen, sauna, afspreken met vriendinnen).

Ik denk dat ‘acceptatie’  ook een belangrijk onderdeel is van het moeder zijn. Af en toe denk ik wel eens ‘hoe doen andere moeders dit?’ Ik wil namelijk soms teveel doen op 1 dag en ben gefrustreerd als dit niet lukt en alles weer opschuift. Ik leer nu meer te accepteren dat het gaat zoals het gaat en als iets mis gaat dit niet te zwaar opnemen. Morgen weer een dag….”

Wat hebben de yogalessen bij Yoga voor Mama jou opgeleverd? 

“Ik heb zwangerschaps-yoga en baby-wellness yoga gevolgd. Van de yogalessen heb ik veel geleerd, maar het gaf me vooral ook een moment van rust en ontspanning. Het is een beetje terugkomen naar jezelf en je eigen gevoel en even ontvluchten aan de hectiek van alledag. In de lessen kun je ook onderwerpen bespreken over de zwangerschap / bevalling / baby zodat je je hierin niet alleen hoeft te voelen. De yoga lessen waren voor mij echt een anti-stress middel. Wat ik ook wel erg leuk vind is dat Gwen mij gevraagd heeft om samen met haar model te zijn voor Gwen’s boek Anti stress mama, een yoga & lifestyle boek voor moeders. Ik kan niet wachten tot dat het boek uit komt!”

Wil jij ook een keer Yoga mama van de maand zijn? Stuur me even een mail naar: info@mamaglow.nl

Tot ziens!

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama