Babymassage: je baby masseren en alle voordelen van een mindful moment met je baby!

Op deze foto zie je mij met mijn dochter Noa tijdens een les babymasssge.  Ze was toen 9 weken oud en nu inmiddels al 11 jaar!

Kort na haar geboorte heb ik me destijds meteen op gegeven voor een cursus babymassage. Ik kon niet wachten om haar lekker te masseren en andere mama’s met hun baby te ontmoeten. Zo gezellig! Noa vond het heerlijk om gemasseerd te worden tijdens de lessen babymassage. Thuis gaf ik haar ook regelmatig een massage om darmkrampjes te verlichten. Daarna viel ze ontspannen in slaap. Sinds 7 jaar geef ik deze lessen ook zelf aan jonge mama’s met hun baby vanaf 6 weken oud (tot ongeveer 9 maanden oud).  Onze workshops voor nieuwe mama’s met hun 1e, 2e of 3e kindje heet mama & baby wellness. Omdat het zoveel meer is dan alleen babymassage. Samen met mijn collega Riesje willen wij jou graag ondersteunen naar vertrouwen, plezier en balans in je moederschap! Naast babymassage is er daarom ook een draagdoekconsulente aanwezig die jou alle ins and outs verteld over de draagdoek. Je kunt ook een draagdoek lenen om uit te proberen of dat dit bij je past. We nodigen tijdens mama & baby wellness een osteopaat uit die veel ervaring heeft met baby’s. Zij verteld je over hoe je om kunt gaan met voorkeurshouding van je baby, darmkrampjes, probiotica en nog veel meer!! Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen over jouw kindje ! Tevens is er een voedingscoach aanwezig en zij verzorgt een Q & A sessie. Daarnaast geeft ze 3 goede tips om gezond te leven na je bevalling zodat je snel weer ‘de oude’ bent. Heel interessant en waardevol voor jou als jonge mama.

En dan nu de voordelen van babymassage op een rijtje:

-Je baby vindt het fijn om aangeraakt en gemasseerd te worden door jou. Liefde en warmte is naast eten en drinken een primaire behoefte: je kunt niet zonder.

-Naast alle gezondheidsvoordelen heeft babymassage ook een positief effect op de band met je baby. Door je baby te masseren en aan te raken, communiceer je met hem zonder woorden. Door de aanrakingen wordt de band tussen jullie versterkt. Je baby voelt zich veilig en geborgen.

-Babymassage ontspant (niet alleen voor je baby, maar ook voor jou !).  Je kindje slaapt daarna langer en dieper.

-De spijsvertering van je baby. Babymassage heeft een positieve uitwerking op darmkrampjes of obstipatie.

-Als je je kindje thuis wil masseren, zorg er dan voor dat de ruimte waar jullie zijn lekker warm is. Daarnaast een warme, zachte ondergrond is prettig. Nog beter is het om je kindje op je blote benen te leggen. Huid op huid contact is fijn en warm voor je baby!

-Houd oog-en lichaamscontact met je baby en kijk naar wat jouw kindje prettig vind tijdens de massage. Vind je baby het fijn als je zijn beentjes aanraakt? Draait hij zijn hoofdje weg als je zijn buikje masseert? De lichaamstaal van jouw baby verteld je heel veel over je kindje.

Ik kan nog meer vertellen over babymassage of over hoe leuk en fijn onze mama & baby wellness workshops zijn, maar ik denk dat je het beter zelf kunt ervaren!

Doe je ook mee met je kindje vanaf 6 weken tot 9 maanden oud? Op woensdagochtend en op vrijdagochtend geven wij de mama & baby wellness lessen in Breda. Leuk om dan ook kennis te maken met jou en je baby! De ochtenden zijn van 09:30-11:30 uur en de prijs is 120 euro incl hand outs, thee/koffie en vers fruit. De tijd vliegt altijd voorbij! We kiezen er bewust voor om 2 uur in te plannen, zodat je niet hoeft te haasten met binnen komen en weg gaan. Je kindje voeden en luiers verschonen hoort er natuurlijk ook bij tijdens de mama & baby wellness ochtenden. En als jouw baby huilt, dan hoef je je niet ongemakkelijk te voelen. Echt niet 😉 O ja en je krijgt een leuke foto met je baby cadeau van ons, gefotografeerd door een newborn fotografe!

De eerstvolgende nieuwe workshops zijn vanaf woensdagochtend 3 oktober as en vanaf vrijdagochtend 5 oktober as. Doe je ook gezellig mee ? Wil je liever je baby leren masseren bij jou thuis? Dat kan ook ! In onze webshop vind je de cadeaubon workshop baby wellness privé.

Inschrijven en of meer info? Stuur een mailtje naar info@mamaglow.nl t.a.v. Gwen of Riesje

Tot dan! Leuk om jou en je kindje te leren kennen!

Liefs,

Riesje en Gwen

Mama GLOW