Je baby dragen in een draagdoek! HOT or NOT ?

Tijdens je zwangerschap heeft je baby negen maanden veilig in je baarmoeder vertoefd. Je baby was constant dichtbij jou en is liefdevol en warm gedragen in je buik. Na je bevalling kun je dit warme gevoel voortzetten door je baby te dragen in een draagdoek. Je baby is lekker dichtbij je, ruikt jouw vertrouwde geur, hoort je hartslag en maakt huid op huid contact. Allemaal erg fijn en vertrouwd voor je newborn!

Om alle ins and outs te weten over het dragen van je baby in een draagdoek, heb ik José Spuls (35) geïnterviewd voor mijn blog. José is draagdoekconsulente en geeft nieuwe mama’s en hun baby advies over verschillende draagdoeken en knooptechnieken. Meer info: www.draagdoekhulp.nl
José is ook mama van zoon Jamie (6) en dochter Summer (3). Ze heeft haar eigen kinderen ook altijd veel gedragen in een draagdoek en wil haar passie delen met andere mama’s. “Je baby dichtbij je dragen in een doek is de beste voedingsbron die er is voor een kleintje. Je baby voelt zich veilig en geborgen. “

Wat zijn de voordelen van je baby dragen in een draagdoek?

-Het is praktisch: je hebt even je handen vrij om bijv op te ruimen, je haar te kammen, je nagels te lakken etc!

-De zintuigen van je baby moeten nog wennen aan alle prikkels om hen heen. Je pasgeboren baby ziet bijvoorbeeld nog niet veel. Hij kan je wel voelen als je om hem heen bent. Je kindje hoort goed, maar nieuwe geluiden zijn soms nog schel. Alles is nieuw voor je kindje en hij kent z’n lichaamsgrenzen ook nog niet. In een draagdoek word je baby begrensd en komen nieuwe geluiden minder hard binnen.

-Bij krampjes en reflux biedt de draagdoek ook verlichting! Als je baby veel overgeeft na een voeding kun je je baby rechtop dragen in een draagdoek. Dat kost jou minder inspanning dan als je je baby de hele tijd op moet tillen. Een baby met darmkrampjes gaat door merg en been. Zo zielig! Maar als je je baby draagt in een doek, dan krijgt hij de beste massage die er is: zijn buikje tegen jouw buik, de knietjes opgetrokken tegen je buik terwijl je rondloopt. Tevens is jouw lichaamswarmte heel prettig en geeft het een helend effect bij krampjes.

-Je man of vriend kan jullie baby ook dragen in een draagdoek! Zo bouwt hij ook een fysieke band op met je kindje.  Daarnaast is het heel stoer en zo is hij nog leuker!

Wat is jouw favoriete draagdoek?

“De geweven doek is mijn persoonlijke favoriet. In deze doek kun je je baby op verschillende manieren dragen. De geweven doek rekt niet uit, heeft veel draagkracht, zit prettig en is te gebruiken vanaf de geboorte.”

Denk jij dat je de draagdoek een vervanging gaat worden voor de kinderwagen?

“De keuze voor een draagdoek is persoonlijk. Een goed geknoopte draagdoek is wel fijner voor je baby dan liggen in de kinderwagen. “

Wat leer je jonge moeders over dragen?

“Ik leer hen hoe ze hun baby op een veilige manier kunnen dragen in een draagdoek. Omdat er heel veel verschillende knopen zijn die ik nieuwe mama’s kan leren, kijken we tijdens een consult wat het beste past bij hen en hun baby. Ervaren moeders kan ik meer knopen leren tijdens een consult. En ik laat zien wat er allemaal mogelijk is zodat de draagdoek op een fijne en comfortabele manier gebruikt kan worden.”

Een nieuwe trend is het knopen van de draagdoek tijdens je zwangerschap. Een aanstaande mama met bekkenklachten tijdens de zwangerschap heeft hier heel veel profijt van om pijnklachten te verminderen. Het knopen van een draagdoek tijdens je zwangerschap  activeert je wervelkolom, je lichaam neemt een meer natuurlijke houding aan, je houding verbetert en je zult minder pijn ervaren bij je rug en bekken. Jose van www.draagdoekhulp.nl kan jou hier bij helpen!

Wil je een consult met José ? Of heb je vragen over de draagdoek? Neem vrijblijvend contact op met haar!  José kan al je vragen beantwoorden. Ga naar de website: www.draagdoekhulp.nl

Liefs,

Gwen

Mam GLOW