Alles wat je altijd al wilde weten over massage tijdens je zwangerschap !

zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent heeft je lichaam op tijd rust nodig om te herstellen van een drukke (werk)dag. Tijdens een zwangerschapsmassage kun je even bijkomen van alle hectiek om je heen. En stilstaan bij de baby in je buik. Als jij je ontspant dan voelt jouw baby dat ook ! Ik heb onlangs eigenaresse Zhanna van ZZ Beauty support in Breda https://zzbeautysupport.nl/kado-voor-zwangere-vrouw/ geïnterviewd en haar gevraagd naar alle voordelen van een zwangerschapsmassage.

VOORDELEN

  • Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan, dit knuffelhormoon heeft een anti-stress effect. Uit onderzoek blijkt dat moeders met een hoge concentratie van dit hormoon minder last hebben van stressklachten. Daarnaast zorgt oxytocine ervoor dat je je kalm voelt en het helpt zelfs je bloeddruk te verlagen.
  • Veel zwangere vrouwen ervaren slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Een massage zorgt ervoor dat je je meer ontspannen voelt en dat je dieper gaat ademen. Je lijf maakt minder stresshormonen aan. Je hoofd komt volledig tot rust. Na de zwangerschapsmassage zult je beter en dieper slapen.
  • Een moment voor jezelf en tijd om even stil te staan bij wat er komen gaat en de veranderingen in je lichaam te voelen en te accepteren.
  • In het eerste trimester van je zwangerschap kan een massage helpen om meer energie te voelen en helpen om hoofdpijn te verminderen. In je tweede trimester kun je meer last hebben van krampen of voel je dat je sneller last hebt van je rug. Na de massage voel je je een stuk beter! In de laatste fase van je zwangerschap is je lichaam bijna klaar voor de bevalling. Nog even extra aandacht en tijd voor jezelf is dan heerlijk. Bijvoorbeeld tijdens je verlof!

ARRANGEMENTEN

Bij ZZ beauty support https://zzbeautysupport.nl/kado-voor-zwangere-vrouw/  in Breda bieden ze fijne arrangementen aan voor aanstaande moeders!

Laat je lekker in de watten leggen bij eigenaresse Zhanna met een zwangerschapsmassage inclusief een fijne pedicure behandeling (voor als je je tenen niet meer kunt zien door je groeiende buik 😉

Of een zwangerschapsmassage met daarna een heerlijke gezichtsbehandeling zodat je helemaal fris in het kraambed beland! Het meest luxe arrangement is een zwangerschapsmassage, pedicurebehandeling en een gezichtsbehandeling. Daar ben je ongeveer 2 uur zoet mee! Geweldig toch?! Prijs voor dit luxe pakket is 120 euro. Ook heel tof om cadeau te geven aan een zwangere vriendin, collega of zus. Een andere optie is dat je je partner mee kunt nemen; jullie krijgen dan tegelijkertijd een massage. Dubbel genieten!

SAMEN GENIETEN

En mocht je na je bevalling nog meer massages willen…je kunt je baby mee nemen naar deze fijne salon in Breda. Jullie kleintje kan namelijk genieten van baby floaten in de baby spa. Speciaal voor jonge ouders en hun baby! Meer info: http://www.babybubbelbad.nl

Ik wens je nog een hele fijne zwangerschap!

Liefs,

Gwen

Mama Glow