6 self care tips voor moeders

self care voor moeders

Om me heen zie ik vaak genoeg moeders die te lang door gaan (inclusief mezelf) met van alles en nog wat voor dat zij een rustmoment voor zichzelf creëren. Nog even dit..nog even dat..Dit ga ik eerst nog even doen voor dat…Vaak stellen we onszelf onbewust allerlei voorwaarden voor dat we iets mogen doen waar we echt energie van krijgen!

Hoe zit dat bij jou? Gun jij jezelf oprecht tijd voor jezelf ? (me-time) En dan bedoel ik zonder schuldgevoel voor je uit staren, een boek of tijdschrift lezen of sta je jezelf pas rust toe wanneer je huis helemaal aan kant is en je to-do-list afgevinkt?

Het is interessant om stil te staan bij hoe jij reageert op rust, op niets doen. Vaak vinden we niets doen eng omdat er dan bepaalde gevoelens boven komen en dus saboteren we onszelf en leiden we onszelf af met allerlei excuses.  Denk terug aan de afgelopen paar weken en beantwoord onderstaande vragen (schrijf de antwoorden op, dat heeft een krachtiger effect!):

  1. Hoe vaak heb je iets gedaan zonder doel?
  2. Op welke plek sta jijzelf op jouw prioriteitenlijst?
  3. Wanneer voelde je je vermoeid, maar heb je dat gevoel genegeerd?

Lees je antwoorden rustig door.

Beantwoord dan de volgende vragen:

  1. Hoe belangrijk vind jij jezelf?
  2. Hoeveel waarde hecht jij aan jouw kwaliteiten?
  3. Heb je door wat je met jouw kwaliteiten voor een ander kunt betekenen?

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen! Mail je me ? (info@mamaglow.nl)  En als ik je ergens bij kan helpen..laat het me gerust weten!!

Fijne dag & liefs,

Gwen

Bron: www.rockyourworld.nl