5 dingen die de kwaliteit van je leven als moeder voor 100% verbeteren

Gwen en Noa

Alle moeders die ik ken willen meer tijd voor zichzelf. Of in ieder geval een manier vinden om meer rust en ontspanning te hebben tijdens hun drukke leven als moeder en vrouw. Ik heb voor jou een blog geschreven met 5 dingen die de kwaliteit van jouw leven als moeder zal verbeteren. Dit is mijn persoonlijke top 5.

1.Tijd voor jezelf

Absoluut met stip op 1! Tijd voor jezelf!!! Om een leuke en relaxte moeder te zijn en te blijven is tijd voor jezelf echt noodzakelijk. Je hoeft jezelf niet dag en nacht op te offeren zodra jouw kroost je leven overneemt. Haha. Reserveer in jouw agenda minimaal een half uur per dag tijd voor jezelf. Wellicht blok je deze me-time in de familie-agenda, just do it! Hoe ga je deze tijd invullen? Dat bepaal jij! Je hoeft niet perse iets nuttigs te doen, zolang het jou maar energie geeft! Ik lees dan graag een tijdschrift of een boek. Of ik fiets even naar de stad. Kussen met mijn lief geeft me ook energie, maar dan wel zonder de kinderen er bij.

2.Notitieboekje

Om mijn hoofd leeg te maken schrijf ik regelmatig in mijn notitieboekje. Gewoon even alles van me af schrijven.  Dat kan op elk moment van de dag, maar in de ochtend of in de avond voor het slapen gaan, geeft het schrijven jou meer rust. Als ik mijn gedachtenspinsels dan terug lees, lach ik om de hoeveelheid aan gedachten die ik heb op een dag. En dat mijn gedachten in de zomer vaak veel positiever zijn. Bij de Hema kun je leuke notitieboekjes kopen. www.hema.nl

3.Een goede oppas/netwerk

“It takes a village to raise a child!” Wie kent deze uitspaak nu niet? Helemaal waar. Je kunt niet altijd alles zelf doen. Accepteer dat je soms hulp nodig hebt van de mensen om je heen. Dat betekent dat je ook wel eens iets voor een ander doet. Een keer oppassen op andermans kinderen of extra boodschappen meenemen voor die ene moeder die thuis zit met een ziek kind. Jouw kwaliteit van leven staat of valt met de mensen om je heen. Zeker als je een gezin hebt.

foto blog kwaliteit van leven

4.Witte blouse

Mijn witte blouse is mijn belangrijkste item in m’n kledingkast. De witte blouse is namelijk altijd goed! Je kunt de witte blouse met alles combineren; op een jeans of een rokje. Onder je leren jasje of colbert. Over je bikini of onder een trui. Maar het allerbelangrijkste is dat je er met een witte blouse altijd fris uit ziet! Of je nu een nacht slecht hebt geslapen en met mega wallen onder je ogen de dag door moet zien te komen…de witte blouse zorgt ervoor dat je er toch nog fris en fruitig bij loopt. O ja…zorg er wel voor dat ie gestreken is! (ik heb mijn witte blouse gekocht bij Co & Co in Breda)

5.Yoga en mindfullness

Door de yoga en mindfullness oefeningen dagelijks toe te passen ervaar ik meer rust, geluk en ontspanning. Omdat de combinatie van een leven met werk, een gezin, hobby’s en sociale contacten ook stress met zich mee kan brengen, geef ik vanaf september een nieuwe lessenreeks Anti stress yoga voor moeders. Je hebt dan even tijd voor jezelf en je leert door de oefeningen meer rust, ontspanning en geluk te ervaren. En op zondag 4 september as organiseer ik voor de 2e keer de inspirerende workshop Anti stress mama: ontspanning & empowerment voor moeders! Doe je ook mee?

workshop zondag 17 juli

Voor meer info of inschrijven, stuur even een mail naar: info@mamaglow.nl

Heb jij nog een tip om de kwaliteit van je leven te verbeteren? Ik ben erg benieuwd! Laat je reactie achter in deze blog of op FB.

Tot ziens!!

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama