10 dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is!

Gwen Peters

Het is herfst. Het mooiste seizoen van het jaar. Ik houd van de herfst. De bladeren aan de bomen krijgen de mooiste kleuren en paddenstoelen schieten weer uit de grond. Af en toe een klein zonnetje en het is lekker fris buiten. Tijd voor een nieuwe winterjas en de verwarming mag weer aan. De kaarsen branden in de avond en het is gezellig knus binnen. In deze blog beschrijf ik 10 dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is.

1.Binnen blijven

Binnen blijven en genieten van je huis. Samen met je gezin. Tijd voor elkaar. En veel knuffels op de bank. Het is vroeg donker en dan spelen mijn kinderen na het eten niet meer buiten. Ze blijven  meer binnen spelen en dan hebben we tijd voor elkaar.

2.Geurkaarsen branden

De geurkaarsen van Rituals ruiken zo lekker. En ze gaan ook lang mee! De sfeer van kaarslicht is heel knus en geeft rust in je huis.

3.Warme thee en chocolademelk drinken

Ken je de thee van Yogi tea al? Dat is mijn favoriete thee. De thee van Yogi tea is ayurvedisch en heeft een intense smaak. Vooral de classic en de detox thee vind ik erg lekker. Deze thee past ook heel erg bij de herfst door het vleugje kaneel dat is toegevoegd. Na mijn yogalessen krijgen alle deelneemsters ook een kopje yogi tea! Warme chocolademelk drinken met slagroom is ook lekker als het buiten kouder word. Sommige terrassen zijn buiten nog open en dan geniet ik extra van een warme choco.

4.Films en series kijken

Cocoonen op de bank met een goed boek er bij is fijn. Maar in de herfst zijn ook vaak weer de leukste en beste films en series op tv. Of wat dacht je van een avondje netflixen?

5.Boeken lezen op de bank

Dekentje erbij, een fijn kussen in je rug, de tv uit en lekker lezen in een goede roman. Zodra de kinderen op bed liggen en ik ben een avondje vrij dan kan ik daar ontzettend van genieten. Even geen prikkels om me heen en helemaal opgaan in het verhaal.

6.Een boswandeling maken

In de herfst is het bos zo mooi. Samen met mijn geliefde een fijne boswandeling maken vind ik gezellig en romantisch. Ook mijn kinderen vermaken zich prima en vinden mooie gekleurde blaadjes voor een herfst-knutsel die ze thuis kunnen maken.

7. Je huis winterproof maken

De verwarming mag weer aan, je legt de warme plaids weer op de bank.  Nieuwe geurkaarsen gekocht en de stoofschotel staat te pruttelen. Een warm bad in de avond voor dat je gaat slapen of nog even een fijne wandeling in de kou. Dat is herfst voor mij.

8.Een nieuwe herfst outfit scoren 

Je kunt lekker gaan winkelen in de stad, maar hoe fijn is het dat je ook online een nieuwe winterjas kunt scoren? Bij Zalando heb je heel veel keus van de tofste winterjassen en binnen twee dagen heb je je nieuwe exemplaar in huis. Zelf heb ik vorige week een nieuwe yoga outfit gekocht bij Zalando. Echt zo leuk om een pakketje te krijgen! http://www.zalando.nl

9.Kookboeken door kijken voor herfst recepten

Dit jaar heb ik voor mijn verjaardag een aantal kookboeken gekregen van mijn dochters. Is dit een hint? Zodra er een nieuw seizoen begint, horen daar ook andere recepten bij en is dit dus een goed moment om nieuwe gerechten uit te proberen. In de herfst kook ik graag ovenschotels, stamppotten en stoofperen. Laatst heb ik andijviestamppot gemaakt met geitenkaas en cashewnoten.

10.Een yoga workshop doen

In de herfst en wintermaanden is het ook tijd voor reflectie en ontspanning. Wat heb je het afgelopen jaar allemaal gedaan? En wat zijn je wensen en doelen in het nieuwe jaar? Hoe zorg je er voor dat je genoeg energie hebt in het najaar? Dat  kun je allemaal leren en ervaren tijdens de Winter workshop voor moeders BE HAPPY, BE HEALTHY op zondag 6 november as van 10:00-13:30 uur.

Na deze workshop voel je je energie, happy & healthy! Daarnaast krijg jij je doelen voor 2017, zowel zakelijk als privé, helemaal in balans. Je gaat met een enorme POWER boost het nieuwe jaar in. Tijdens deze workshop doen we feelgood yoga & mindfullness oefeningen voor meer balans in je leven en we gaan jouw persoonlijke visionboard maken voor 2017! Doe jij ook mee met deze nieuwe, creatieve workshop? Na afloop wordt je verrast met culinaire hapjes & drankjes en een hippe goodiebag! Voor 65 euro ben jij er ook bij! Meer informatie en/of inschrijven? Stuur me even een mail naar info@mamaglow.nl

winter-workshop-afbeelding

Vanaf maandagavond 12 november as om 20:30 uur start er ook een nieuwe groep Anti stress yoga voor moeders in Breda. Deze nieuwe 8 lessenreeks bestaat uit een combinatie van yoga, mindfullness en bewustzijn. De oefeningen zijn speciaal voor vrouwen en moeders en geven jou heel veel rust in je lijf en in je hoofd, zodat je meer balans ervaart in jouw drukke leven. Ik heb nog een paar plaatsen vrij!

Tot ziens & ik wens je een fijne herfst met veel energie en rust!

Liefs,

Gwen

Yoga voor Mama